'Oosterpark niet meer geschikt voor festivals na FNV-manifestatie'

De SP is bezorgd over de aankomende festivals in het Oosterpark. Na de grote 1 mei-manifestatie van de FNV ligt het net gerenoveerde park er niet best bij, maar toch staan er nog minstens twee andere evenementen gepland in het park.

"Het 1 meifeest van de FNV heeft overduidelijk laten zien dat het een dergelijke grote manifestatie niet aan kan. Daarom wethouder, spring in de bres en ga kijken wat we gaan doen met de resterende evenementen die op de rol staan", reageert Emine Alberts van de SP.

Opvallend genoeg was het juist de SP die geen moeite had met de 1 mei-manifestatie in het park en was de partij in groten getale vertegenwoordigd bij de manifestatie. "Het maakt niet uit of het nou het FNV was of wie dan ook, dat doet er niet toe. Het gaat erom hoe wij met onze parken omgaan. Nu blijkt dat de manier waarop dit georganiseerd is geweest, nadelig was. We komen nu in de knoei met eventuele afspraken die er al liggen."

Schade

Die  afspraken betreffen de geplande festivals Keti Koti en Amsterdam Roots. Wethouder groen Choho deelt de zorgen, maar zegt weinig te kunnen doen, omdat het stadsdeel gaat over het toestaan van evenementen. "Wat mij betreft is het dus ook aan het stadsdeel om op basis van de schade die nu heeft opgetreden en het herstel van die schade, te beoordelen of het park dan weer geschikt is om die twee andere grote evenementen te laten plaatsvinden", aldus Choho.

Ondanks de grote schade ziet stadsdeel Oost er niets in om de festivals te verplaatsen. "Het zou wel heel wrang zijn om die festivals die zich keurig hebben aangediend, niet te laten doorgaan. Die hebben daar geen schuld aan", aldus bestuursvoorzitter Ivar Manuel. De schade aan het Oosterpark bedraagt naar schatting 42.000 euro. Die is voor rekening van het FNV, aldus Manuel.

Bekijk de video hier:

Tip de redactie