Weer vergunning afgegeven voor groot kickboksgala in de RAI

Er is dit jaar opnieuw een groot vechtsportgala in de stad. Na een jarenlang verbod stond de gemeente kickboksgala GLORY vorig jaar weer toe. Omdat het alcoholvrije evenement toen zonder ongeregeldheden verliep, is er dit jaar weer een vergunning afgegeven. Op 25 juni vindt GLORY 31 plaats in de RAI.

Kickboksers uit de wereldtop zullen het volgende maand tegen elkaar opnemen. Wereldkampioen Robin 'Pokerface' van Roosmalen zal zijn titel verdedigen tegen de Thai Sittichai Sitsongpeenong.

In de categorie zwaargewicht nemen de nummers twee en drie van de wereld, Ismael 'Mr. Pain' Londt uit Nederland, en de in Egypte geboren Hesdy 'Fighterheart' Gerges, het tegen elkaar op.

Lees ook: Na een jarenlang verbod weer een vechtsportgala in de stad

Vanaf 2010 werden er geen grote vechtsportgala's meer toegestaan in de stad. Burgemeester Eberhard van der Laan noemde het in september van dat jaar 'netwerkbijeenkomsten van de georganiseerde misdaad'.

Vijf jaar later bleek dat de organisatie zich hard had ingespannen om te laten zien dat de vechtsport niets met misdaad te maken heeft. 'Ik sta nog steeds achter het verbod van vijf jaar geleden. Maar ik sta er nu ook volledig achter dat dit nu weer kan', verklaarde van der Laan vorig jaar. 

Lees ook: Van der Laan over Glory: 'Dit is het keerpunt'

Tip de redactie