Doordeweeks voetballen in Amsterdam 'gat in de markt'

Doordeweeks in competitieverband een balletje trappen. Mart Nijland, de oprichter van voetbalcompetitie Footy, zag een gat in de markt. Vooral bedrijven en vriendenteams tonen interesse in het concept.

Zes jaar geleden begon Nijland met een team in West, tegenwoordig zijn er maar liefst 120 teams actief in de competitie. Vooral de ongedwongen sfeer spreekt tot de verbeelding.

"De meeste jongens hier hebben zelf gevoetbald. Ze zijn allemaal eind twintig en dan houdt het een keertje op natuurlijk. Als je uitgeblust bent en je wilt toch nog een beetje sportief zijn af en toe, dan spreek je een keer in de twee weken met elkaar af", vertelt Niels Stegelaars, captain van team Ymere.

Volgens Nijland zijn er bij de KNVB behoorlijk veel verplichtingen voor jongens die het liefst laagdrempelig willen voetballen. "Bij de KNVB moet je lid worden, je moet je trainingen en de wedstrijd in het weekend doen."

 Footy is bedoeld voor mensen die uit hun werk komen en vervolgens ongedwongen een potje willen voetballen.

Inmiddels heeft Nijland zijn eigen sportcomplex gebouwd, met velden en een clubhuis. Ook aan de derde helft is dus gedacht. "We moeten morgen gewoon weer naar kantoor, maar een klein pilsje na de wedstrijd moet kunnen", zegt Sicco Hemenius van team Graydon.

Bekijk video:

Tip de redactie