Rapper Steen mag van poppodium de Melkweg aankomende zondag gewoon optreden.

Na het optreden van Stijn Kosterman, zoals Steen eigenlijk heet, op Bevrijdingsdag in Utrecht ontstond er de nodige ophef. Steen kreeg de stempel van 'homohater'. In 2011 plaatste de rapper op Twitter onder meer dat hij voor gay rappers een concentratiekamp gaat bouwen. Ook had hij het over 'kanker gays'.

De Melkweg zegt te staan voor popcultuur in de volle breedte. 'Het negeren of weren van scenes waarin meningen bestaan die controversieel zijn, draagt in onze overtuiging niet bij aan verdraagzaamheid in de maatschappij', aldus het poppodium in een reactie. 'Aanzetten tot haat of geweld tolereren wij op geen enkele wijze.'

Steen liet zelf al na alle ophef weten dat hij geen homohater is: "Ik ben geen homo hater, iedereen mag zijn wie die wil zijn. De tweet slaat op de rapscene die verwijft, met gayrappers bedoelde ik nep rappers. Dat ik een concentratie kamp ga bouwen voor deze rappers is natuurlijk uitgesloten. Het is natuurlijk een zeer shokerende om zo iets te rappen of tweeten, maar dat is waar ik als Steen met mijn texten, uitlatingen en kunst om bekend sta.. absurd en shokerend."