De recherche doet al dagen onderzoek naar het overlijden van een man in de Jan van Galenstraat. Hij werd woensdagmiddag dood in zijn woning aangetroffen onder verdachte omstandigheden. De politie houdt met meerdere scenario's rekening.

Al dagen roken omwonenden een vreemde geur bij de woning aan de Jan van Galenstraat.

Zo vreemd dat ze de politie inschakelen. "Ik zei tegen mijn man: 'het ruikt hier zo raar'", zegt een buurtbewoonster. "We hebben hier een tijd geleden problemen met de riolering gehad. Toevallig was dat ook zo'n lucht. Dus je denkt eigenlijk dat dat weer aan de hand is", verklaart een andere buurtbewoner.

Agenten nemen diezelfde middag nog poolshoogte. De stank komt niet van het riool maar van de bewoner die dood in zijn huis ligt. Onder verdachte omstandigheden en daarom doet de recherche nu al dagen onderzoek. Buurtbewoners denken het al zeker te weten: de man is vermoord. "Ze hebben hem de keel doorgesneden", zegt de bewoonster. Ze zegt dit van de politie te hebben gehoord.

Identiteit

De politie laat ons weten nog met alle scenario's rekening te houden. Over de identiteit van de man is nog weinig bekend. Volgens omwonenden zorgde hij regelmatig voor problemen in de buurt. "Hij ging 's nachts wel eens op de ramen kloppen bij de buren. Ook kloppen en slaan en bellen en dat soort dingen", zegt een van de buren. Volgens een andere buurvrouw bezorgde de man veel overlast. "Mensen waren niet blij met hem", zegt de buurvrouw.

De man was dan misschien niet zo geliefd in de straat, triest vindt iedereen het wel. "Ik kon het niet geloven in het begin. Dat die dingen zo dichtbij de deur gebeuren", zegt de buurtbewoonster die we als eerste spraken. "Het is een mens en het blijft een mens", voegt een buurman er nog aan toe.

Onrust na dood buurtbewoner
Onrust na dood buurtbewoner