Op de kermis in Doetinchem weten ze het: '3-0 voor Doetinchem'

Het zal morgen in Doetinchem moeten gebeuren, Ajax zal van de nummer voorlaatst De Graafschap moet winnen en dat is de 34e landstitel zo goed als zeker een feit. Maar hoe is de stemming eigenlijk onder de aanhangers van de sympathieke volksclub?

"36-0? Nee laten we niet overdrijven, 3-0. Voor De Graafschap natuurlijk, je bent hier in Doetinchem!", zegt er één.

Op de kermis in het centrum legt een supporter het nog een keer uit waarom topclubs het nog wel eens moeilijk hebben in de Achterhoek. "Het leeft enorm hier, het is een provinciale club. Al spelen ze een draak van een wedstrijd, het publiek stampt negentig minuten door. Dat is toch geweldig! Hup aanpakken."

In de plaatselijke kroeg troffen we nog De Graafschap-speler Karim Tarfi aan die zich met een potje darten voorbereidt op zondag. "Met de supporters achter ons en de strijd die we leveren, ik hoop op een overwinning. We zien het wel."

Gunnen

Een andere Doetinchemmer is iets minder lovend over de Superboeren. "Ik kom hier vandaan maar ik gun die boeren het niet. Ze hebben een lage mentaliteit, al die boeren die hier wonen."

In de herberg wordt geopperd om een paar Ajax-afdankertjes naar Doetinchem te halen. "We hebben een mooie club maar het is jammer dat we zo laag staan. Als jullie nog een paar goede oudere spelers hebben, laat ze hier maar komen."

Tip de redactie