Paralympiër Alexander van Holk kwam gisteravond voor een nare verassing te staan toen hij thuiskwam na een etentje.

Zijn handbike die aan de ketting lag op de Veemkade bleek te zijn gestolen. Een kleine ramp voor Van Holk die de fiets in aanloop naar de spelen van Rio hard nodig heeft.

Van Holk die door een dwarslaesie zijn benen niet meer kan gebruiken, zit in het Nederlandse roeiteam en gebruikt de fiets voor zijn duurtrainingen. Hij begrijpt niet waarom iemand de fiets zou willen hebben. "Het is een handfiets die duidelijk alleen te gebruiken is voor iemand die z'n benen niet kan gebruiken. Wie zou die nou stelen? Maar hij is verdwenen," vertelt Van Holk.

Voor Van Holk is de fiets de enige manier om te kunnen trainen buiten de roeiboot. "Ik heb nog vier maanden te gaan. En in die vier maanden kan ik niet zonder alternatieve trainingsmethode." Toch is Alexander niet heel erg boos op de dief. Maar hoopt hij de fiets via een oproep wel terug te krijgen. "Ik hoop dat iemand die dit kijkt misschien de fiets gezien heeft of iemand gehoord heeft die toch het gevoel heeft van: oh, hier had ik niet zo goed over nagedacht."

Paralympische droom in gevaar na diefstal trainingsfiets
Paralympische droom in gevaar na diefstal trainingsfiets