Oud-CDA-politicus Camiel Eurlings was woensdagochtend aanwezig bij de Nationale Sportherdenking in het Olympisch Stadion.

Eurlings, lid van het Internationaal Olympisch Comité, was een van de sprekers tijdens de speciale herdenking in het stadion. Eurlings lijkt de afgelopen tijd de openbaarheid te mijden. In februari deed de ex-vriendin van Eurlings aangifte tegen hem wegens mishandeling. 

De oud-politicus ontkent echter dat hij uit het openbare leven is verdwenen. "Ik ben nooit weg geweest", stelt Eurlings woensdag. "Maar als ik in het zuiden ben bij de Amstel Gold Race dan bent u (AT5, red.) er niet, maar is er een zuidelijke fotograaf. Ik doe gewoon m'n ding, maar ik ben wel minder in beeld dan vroeger als politicus. En dat bevalt eigenlijk wel goed."

Over de aangifte wil Eurlings verder niet uitweiden. "Wat er in de kranten over is geschreven, daar heb ik eerder al van gezegd dat ik er niks meer over ga zeggen. Zeker niet op dit moment. We zijn hier vandaag voor iets waardevols bijeen, dus laten we ons daar op richten."

Bekijk de video:

Meer over de speciale herdenking in het Olympisch Stadion later vandaag op AT5 en AT5.nl.