Het kinderdagverblijf Oehoeboeroe Partou aan het Entrepothof is vannacht getroffen door een brand. Het vuur heeft flinke schade in het pand aangericht.

Om half twee kwam de eerste brandmelding binnen, de brand woedde aanvankelijk in een kamer en leek snel geblust te zijn. Kort daarop bleek dat het vuur ook in de vloer zat, aldus een brandweerwoordvoerder. "Die moeten we deels openbreken om de brand te kunnen blussen."

Brandweerlieden hebben tot vanochtend doorgewerkt om de brand te blussen. Daarbij is ook een cobra cutter ingezet waarmee door muren en vloer heen kan worden geblust. De schade aan het pand lijkt fors, zei de woordvoerder.

"Er is rookschade, waterschade", somde hij op. "Er is veel gebroken, ook door ons om bij de brand te komen." Over de oorzaak van de brand is nog niets duidelijk. 

Opvang

"We zijn momenteel met man en macht bezig met de puzzel voor komende weken", zegt woordvoerder Saskia Zielhorst van Partou. "Voor vandaag en vrijdag worden de kinderen in hun vaste groep en met de vaste pedagogisch medewerkers opgevangen op onze vestigingen aan de Zeeburgerijk, Tossaristraat en de Sumatrakade."

Bekijk de video hier: