Het lichaam van de 23-jarige Nabil Amzieb werd vrijwel zonder kleding aangetroffen in de uitgebrande auto aan de Meijenhof in Zuidoost.

Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt. Ook werden er nieuwe beelden vrijgegeven in de moordzaak. Het lichaam van Nabil werd in de nacht van 7 op 8 maart gevonden in Zuidoost. Zijn hoofd werd een dag later gevonden voor shisha lounge Fayrouz op de Amstelveenseweg in Zuid.

Op de nieuwe beelden is te zien hoe een man de auto, met daarin het onthoofde lichaam van Nabil, achterlaat. Het gaat om een Volkswagen Caddy. Een uur later komt er een andere man aan bij de auto. Hij steekt de wagen in de fik. De dader is op de fiets, die hij bijna vergaat mee te nemen. 

Kleding

Als de politie het lichaam aantreft van Nabil vallen er twee dingen op: hij heeft geen hoofd meer, en heeft vrijwel geen kleren meer aan. Nabil droeg vermoedelijk een trainingspak van Stone Island, een Canada Goose jas en Prada-schoenen. De politie wil graag weten waar de kleding is gebleven.

Nabil verdween al op vrijdag 4 maart spoorloos, nadat hij nog gezien was op station Muiderpoort en bij Coffeeshop El Guapo in het centrum. Daar was hij met vrienden, tot iets voor 21.00 uur. Wat er daarna is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie hoopt te achterhalen wat er tussen de dag van verdwijning en het aantreffen van het lichaam en hoofd van Nabil met hem is gebeurd. 

20.000 euro

Volgens de politie wil de directe omgeving van Nabil, waaronder zijn familie en vriendin, dat de zaak wordt opgelost. Maar er zou weinig bereidheid zijn om met de politie te praten. "We snappen dat mensen bang zijn om te zeggen wat zij weten, maar we hebben hun verklaringen wel hard nodig om dichterbij de oplossing te komen", zegt politiewoordvoerster Ellie Lust.

"Iedereen kan in vertrouwen en anoniem bellen met het Team Nationale Inlichtingen op het nummer 079-345999." Justitie looft 20.000 euro uit voor de tip die de moordzaak oplost. 

Bekijk de video: