Een Albanees, die op 12 april werd aangehouden in Amsterdam-West, barstte in tranen uit toen hij door de politie werd betrapt.

Agenten surveilleerden op de Vondelstraat toen zij een man zagen lopen die ze herkenden van een opsporingsbericht.

Toen zij hem aanspraken en vroegen om zijn identiteitsbewijs, rende hij weg.

Na een korte achtervolging gaf hij zich over en overhandigde een Grieks identiteitsbewijs, dat vals bleek te zijn.Toen de agenten hem hiermee confronteerden, barstte hij in tranen uit en gaf hij alsnog zijn echte naam op.

Toen bleek ook waarom hij zo verdrietig was dat de agenten hem staande hielden: hij bleek een 31-jarige Albanees die door Italië tot 20 jaar cel is veroordeeld wegens drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Meer Albanezen gepakt

Op 28 april om 15.30 uur was het weer raak. Een politieauto reed twee agenten op de Nassaukade, ter hoogte van de Kinkerstraat.

De agenten zagen twee mannen oversteken terwijl het voetgangersverkeerslicht op rood stond. De agenten besloten de mannen staande te houden.

Toen ze hun identiteit controleerden, bleek een van de twee een door Italië gezochte voortvluchtige: hij wordt daar verdacht van drugssmokkel en deelname aan een criminele organisatie. De man is aangehouden en zal binnenkort worden uitgeleverd.

Café

Op 14 april zagen twee fietsende agenten op de De Vlugtlaan een man die ze - wederom - herkennen van een opsporingsbericht. Als de man in kwestie ziet dat de politie aandacht voor hem heeft, glipt hij een café in.

In het café vragen de agenten naar zijn identiteitsbewijs en ook nu blijkt dat deze man wordt gezocht. Ditmaal zijn de Belgische autoriteiten naar hem op zoek omdat de man wordt verdacht van grootschalige hennepteelt en deelname aan een criminele organisatie.