Ze voelen zich zo onderhand het afvoerputje van de binnenstad. De bewoners van het kleine stukje Reguliersdwarstraat tussen de Vijzelstraat en het Rembrandtplein.

Want naast een haast niet aflatende stroom taxi's en uitgaanspubliek, zorgen ook lawaaiige motoren voor de nodige overlast.

Bestuurders van motoren lijken ervan te genieten in de nauwe straat nét even wat meer herrie te maken dan nodig.

En dit drijft bewoners én ondernemers tot waanzin. Met de warme zomeravonden voor de deur hopen die nu dan ook dat de gemeente ingrijpt. 

"Het resulteert in nogal wat onderbroken nachten", stelt Michel Roodhuizen van VVE De Munt.

Bekijk beelden van de overlast:

Gestoord

"Ik heb ook nog twee kinderen en die worden hier ook door gestoord natuurlijk." (...)  "We zijn best wel wat gewend", vervolgt Roodhuizen, "en het hoeft hier zeker niet muisstil te zijn."

"Maar de overlast mag best wat verdeeld worden over andere straten. En je hebt hier natuurlijk ook gewoon bepaalde normen en waarden waar je je aan moet houden."

De VVE krijgt bijval van horeca-uitbaters in de straat. "Wat ik zo jammer vind is dat op bepaalde uren hele motorgroepen langskomen en heel veel lawaai maken", vertelt een restauranteigenaar.

"Mensen op terrassen kunnen niet meer met elkaar praten. Ik wil het niet overdrijven, maar het is best een drama."

Gemeente

Bewoners en horeca hopen nu op actie door de gemeente. Bewoners willen snel in gesprek met het stadsdeel.

Zelf in gesprek met de overlastgevers zien ze namelijk niet zo zitten. "De politie kan hier niet dag en nacht staan en zelf het gesprek aangaan. Dat vind ik toch lastig."