Columniste Ebru Umar wordt zo ernstig bedreigd, dat de Nederlandse ambassade aan de bel heeft getrokken bij de Turkse politie.

De Turken hebben haar daarom gisteren extra politiebeveiliging aangeboden, maar vooralsnog heeft Umar dit naar eigen zeggen geweigerd.

Ook de internationale 'politieliaison' van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft Umar bezocht om het dreigingsniveau te bespreken, meldt De Telegraaf.

"Ik heb de Turkse politie bedankt voor het aanbod om me extra in de gaten te houden, maar ik voel me hier in Turkije niet bedreigd."

"Ik ben hier nog steeds een anoniem persoon. Ik heb geen behoefte extra aandacht op me te vestigen door opeens met beveiliging rond te lopen", aldus Umar tegen de krant.

Erdogan

Umar mag sinds zondag Turkije niet verlaten. De Turken willen haar aanklagen om beledigende tweets aan het adres van president Erdogan.

Donderdagavond werd bekend dat er in het trappenhuis van haar woning nog meer teksten zijn geklad. Zou zou er niet alleen "Hoer", maar ook "Wij zijn Marokkanen" zijn geschreven.