De zoektocht naar de vermiste Amsterdamse vrouw in Uganda is voorlopig opgeschort. De verzekeraar weigert garant te staan voor mogelijk extra kosten.

Volgens Nikki van Passel, woordvoerster van de familie van de vermiste Sophia Koetsier wordt voldaan aan de voorwaarden van de verzekering.

"Maandag is er een team van met onder meer forensisch experts afgereisd naar Uganda. Daar is het land zelfs blij mee, omdat zij een expertise hebben die Uganda zelf niet heeft", zegt Van Passel tegen AT5.

De 22-jarige vrouw verdween 28 oktober tijdens een rondreis in Uganda. Er werd direct een zoekactie op touw gezet, maar die werd beëindigd.

Haar ouders wilden dat er snel opnieuw gezocht wordt en begonnen een stichting om geld voor een nieuwe zoektocht in te zamelen.

Garant

"Het volledige budget voor de nieuwe zoektocht is niet gehaald, daarom vroegen we de verzekering om garant te staan voor de extra kosten", aldus Van Passel.

Stichting Find Sophia hoopt nu op extra donaties om alsnog door te kunnen gaan met de zoektocht: "Wij gaan onze uiterste best doen om een alternatieve haalbare oplossing te vinden om de zoektocht niet te moeten afblazen."

"Een juridische strijd heeft nu geen zin. Daar hebben we de tijd niet voor. Dat wordt een procedure van zeker 1,5 jaar", legt Van Passel uit.