Het duo dat op het huis van crime-reporter Martin Kok zou hebben geschoten stond dinsdag voor de rechter. Zowel de auto van Kok als zijn voordeur werden doorzeefd met kogels.

Kok zelf was vandaag ook aanwezig bij de rechtszaak. Hij lag op het moment van de schietpartij te slapen. "Ik dacht, ja, het is natuurlijk vervelend wat er is gebeurd. Je auto wordt helemaal doorboord, je voordeur wordt doorboord, je voorgevel. Maar voor de buren vind ik het nog het meest erg."

Aanleiding zou een filmpje van Willem Holleeder zijn geweest, dat Kok op zijn site had geplaatst. Ondanks de schietpartij voor zijn deur denkt hij niet aan stoppen. "Ik heb vroeger incasso's gedaan en een escortbureau gehad. Ik heb ook een schietpartij op mezelf meegemaakt, in mijn eigen huis. En ik ben er nog steeds hè."

Schade

Als het aan Kok ligt, hoeven de verdachten niet lang de cel in. "Ik ben ook niet van de hoge straffen hoor. Ik ben allang blij als ze mijn schade vergoeden, hoe lang ze krijgen zal me aan mijn reet roesten. Ik heb zelf vroeger ook vastgezeten en daar wordt je ook niet echt beter van. Dus als ze betalen ben ik allang blij."

Justitie heeft tot dertig maanden cel geëist tegen de verdachten.

Bekijk de video hier:

Martin Kok over de schietpartij op zijn huis
Martin Kok over de schietpartij op zijn huis