De politie heeft gisteren in het kader van een drugsonderzoek tienduizenden euro's, drugs en wapens gevonden. Er werden invallen gedaan in een café in Zuidoost en woningen in Diemen en Bijlmer.

Bij de inval in het café aan de Harriët Freezerstraat hield de politie dertien personen aan.

In de woning in Diemen hielden agenten twee personen aan en in de Bijlmer één persoon. Het gaat om dertien mannen en drie vrouwen in de leeftijd van 26 tot 66 jaar.

Zij zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de wet ID, de Opiumwet en de wet Wapens en munitie. Zeven verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

In het café vonden agenten een geringe hoeveelheid soft- en harddrugs en pepperspray. Alles is in beslag genomen. Het café werd binnengevallen vanwege 'binnengekomen' informatie, zegt de politie.

Nepvuurwapens

Tijdens de doorzoeking van de woning in Diemen trof de politie ongeveer twee kilo harddrugs, 30.000 euro contant geld, vier vuurwapens, twee nepvuurwapens en munitie aan. De drugs, het geld en de wapens en munitie zijn in beslag genomen.

Tevens namen agenten een auto, dure sieraden, horloges en zonnebrillen in beslag, omdat deze spullen mogelijk gekocht zijn met crimineel verkregen vermogen.

In de woning in de Bijlmer vond de politie ruim duizend euro vals geld. Ook dit is in beslag genomen.