De stichting Herstel Oosterpark spant een kort geding aan tegen het feit dat de 1-meiviering in het Oosterpark in een afgeslankte versie doorgaat.

Dit laat de voorzitter van de stichting, Ernst Sonneveldt, aan AT5 weten. De stichting heeft het idee dat FNV, dat het feest organiseert, het evenement over het hele park wil uitspreiden. Zelf zegt Herstel Oosterpark dat ze van burgemeester Van der Laan een kaartje hebben gekregen waarop een veel kleinere opzet van het feest te zien is. Het evenement wordt daarop beperkt tot één veld.

Lees ook: FNV-feestje in Oosterpark gaat door, maar zonder kermisattracties

'FNV laat ons weten dat ze 'gewoon' doorgaan over het gehele park uitgespreid, de burgemeester schrijft wat anders', schrijft de stichting op hun Facebookpagina. FNV liet eerder weten af te zien van de draaimolen en 'andere attracties'. 'Ook nemen we extra maatregelen om het gras goed te beschermen en verspreiden we de festiviteiten over een groter deel van het park om het gras minder te belasten. Ook zijn er kleine aanpassingen in het muzikale programma.' 

Lees ook: Burgemeester: 'Zweefmolens en eetkramen horen niet bij demonstratie'

Het feest zorgt al langere tijd voor veel geruzie onderling. In eerste instantie wilde FNV een groot festival organiseren in het park. Hier stak de burgemeester een stokje voor. Herstel Oosterpark ziet het liefst dat het hele feest niet doorgaat in het park. Dit met het oog op de ecologie in het park en geluidsoverlast.

Lees ook: Ruzie over FNV-feestje in Oosterpark: 'Desnoods dwingen we een verbod af'