Met veel verdriet wordt donderdagavond gereageerd op het plotselinge overlijden van popartiest Prince.

Prince was, ook de afgelopen jaren nog, met enige regelmaat in Amsterdam te vinden. In juli 2011 gaf hij nog twee verrassingsoptredens in de Melkweg.

De entreeprijs voor de, zeer kort van te voren aangekondigde, optredens bedroeg honderd euro. Niettemin stonden er lange rijen voor de deur van de popzaal. 

In 2013 speelde Prince twee keer op één avond in Paradiso. Prachtige optredens, naar het schijnt. Maar beeldmateriaal is er niet van. Fans die foto's namen van de poplegende werden namelijk zonder pardon uit de zaal verwijderd. Ook een NRC-journalist die aantekeningen maakte moest De Melkweg verlaten.

Fiets

Een jaar later gedroeg Prince zich allerminst als een van de grootste popsterren op aarde door doodnormaal op de fiets bij de Ziggo Dome te arriveren.

Duizenden fans stonden hier al uren voor het concert te wachten om naar binnen te mogen. Allemaal, op verzoek van de ster, gekleed in het paars.

Carré

Ook vorig jaar stond Amsterdam nog op de agenda voor Prince. Hardnekkige geruchten deden de rondte over een intiem optreden in Carré. Maar Prince besloot, na de aanslagen in Parijs, zijn Europese tour tot nader order uit te stellen. Tot een show in Amsterdam zou het nooit meer komen.

De Melkweg kondigde, kort na het overlijden van de ster, aan een groot herdenkingsfeest voor Prince te houden. "Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen die samen wil zijn. Vanaf middernacht brengen diverse artiesten hun ode aan deze pop-grootheid", schrijft De Melkweg.