Het buitenfestival VOLTT zwicht voor de voorspelde regen op Koningsdag. Het feest vindt niet meer buiten plaats op het terrein van de NDSM-werf, maar op een binnenlocatie. 

VOLTT maakt morgen om 12.00 uur op Facebook bekend op welke nieuwe locatie het festival zal plaatsvinden.

De voorspellingen voor Koningsdag zijn niet best. Het wordt niet warmer dan 9 graden en het gaat regenen. Misschien valt er zelfs wel natte sneeuw of hagel.

Het uitverkochte buitenfestival Oranjebloesem op Blijburg aan Zee gaat er voorlopig nog vanuit dat het woensdag wel zal meevallen. In een e-mail aan iedereen die een kaartje heeft gekocht schrijft de organisatie: "De weersvoorspellingen in Nederland zijn erg onbetrouwbaar. De afgelopen twee jaar hebben we bijvoorbeeld zonnige Koningsdagen beleefd terwijl er veel regen voorspeld was. Voorlopig nog geen paniek dus, het kan nog zo bijdraaien!"

Toch heeft Oranjebloesem zich wel voorbereid op slecht weer. Als het losbarst wordt gezorgd voor overkappingen, poncho's en verharde dansvloeren. 'Jullie zijn in goede handen!', stelt het festival de feestgangers gerust.

De organisatie Loveland van Oranje, een festival op sportpark Meerpark, wacht ook nog even af. "We hebben wel vaker meegemaakt dat de voorspelling weercijfer 1 is, maar uiteindelijk was de lucht op de dag zelf strakblauw." 

Poncho's

Het festival heeft wel gratis poncho's voor alle bezoekers. Daarnaast is het derde podium overdekt. Volgens een woordvoerder is de drainage van het terrein heel goed, dus niemand hoeft bang te zijn voor modderige voeten.

Mocht het 27 april toch losbarsten, dan heeft Loveland stretchtenten achter de hand die langs de rand van de twee grote openluchtpodia geplaatst kunnen worden.

Het Kingsland Festival hoopt dat de slechte voorspellingen uiteindelijk "een storm in een glas bier blijken", schrijft de organisatie op Facebook.

Het feest op het terrein van de RAI is uitverkocht. Een van de drie podia was al binnen gepland. Als het weer zo blijft als voorspeld, probeert Kingsland meer binnenruimte van de RAI te krijgen, zegt een woordvoerder, zodat ook een tweede podium naar binnen kan. 

Regen

Het feest Cartel in de Westerunie in Westerpark garandeert droge voeten. Op Facebook schrijft de organisatie: 'Wij hopen op een heerlijk zonnetje en dan staan we tussen de Gashouder en het Westergasterras maar bij regen verhuizen we het circus net zo makkelijk naar binnen.'

Lees ook: Gratis festival Q-Factory naar binnen wegens slecht weer

Weer of geen weer. AT5 doet komende woensdag uiteraard live verslag van Koningsdag. Bekijk diverse binnen- en buitenactiviteiten vanaf 12.00 uur op AT5 en AT5.nl