Slager Suat uit Osdorp wil zijn naam zuiveren en weer aan het werk.

De eigenaar van slagerij Het Vleespaleis aan de Tussen Meer werd verdacht van brandstichting in zijn eigen zaak. Maar daar werd hij onlangs voor vrijgesproken. Suat wil nu dolgraag het mes weer in het vlees zetten, maar dat is nog niet zo eenvoudig.

'Het doet me pijn om hier te zijn, het is een triest gezicht', vertelt Suat woensdag voor zijn nog altijd gesloten zaak. Eind vorig jaar legde een brand zijn zaak in de as. Een week voor die brand werd de slagerij al gesloten op last van de burgemeester. Er was namelijk 900 gram wiet en munitie aangetroffen.

Brand
Aanvankelijk werd Suat er van verdacht zelf verantwoordelijk te zijn voor de brand. Maar de rechtbank sprak hem begin deze maand vrij. De verzekeringsmaatschappij had toen echter al besloten om de kosten van het onderzoek naar de oorzaak van de brand op hém te verhalen. En dat bedrag loopt in de duizenden euro's. 'Ongeveer twintigduizend, om precies te zijn', stelt Suat. 'Maar die claim kwam al nog voordat de rechtbank zijn oordeel had uitgesproken. Dat is gewoon niet correct.'

Lees ook: Boze slager met ziekte van Crohn: 'Ik rook 15 joints per dag'

Sluiting
En dan is er nog de kwestie van de sluiting. De aangetroffen wiet was, volgens Suat en zijn advocaat, voor eigen gebruik. 'Mijn cliënt leidt aan de ziekte van Crohn', stelt advocaat Fabian Siccama. De aangetroffen munitie lag volgens Siccama al lang in het pand. 'Waarschijnlijk is het van de vorige huurder. Mijn cliënt heeft hier nooit iets kwaads achter gezocht', aldus de advocaat.

'Ik ben helemaal onschuldig, dat is bewezen', stelt Suat nu, die dolgraag weer aan het werk wil. De slager hoopt op een gesprek met de burgemeester. 'Ik zou hem willen vragen me te vergeven. Misschien ben ik even een stout kindje geweest, maar nu hoop ik op vergiffenis, in plaats van een schop.'