Zoals elk jaar heeft Koningsdag gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum van de stad. Duizenden mensen zullen naar Amsterdam komen om de feestdag te vieren, ze moeten alleen wel rekening houden met omleidingen en aangepast openbaar vervoer.

De Prins Hendrikkade, het Singel, het Damrak, het Rokin en het Muntplein worden vanaf 6.00 uur afgesloten. De andere afsluitingen beginnen anderhalf uur later. Trams en bussen vanaf Centraal Station richting het centrum zullen niet rijden, alleen tram 26 van en naar IJburg stopt op CS. 

De streekbussen vanuit het zuidwesten rijden tot aan busstation Elandsgracht. GVB-bussen en streekbussen vanuit Noord rijden (normaal) naar het busstation IJzijde op CS.

Let op: trams en bussen zijn niet gratis. Wie met de auto wil komen, kan het best aan de rand van de stad parkeren en verder reizen met het openbaar vervoer. Het is wel belangrijk om te weten dat de P+R-locatie bij de RAI is afgesloten. 

Extra lange treinen

Treinen rijden volgens een aangepaste dienstregeling, er wordt extra personeel en langere treinen ingezet. Bezoekers voor het centrum wordt aangeraden via CS te reizen.

Mensen die voor de evenementen in RAI en het Olympisch Stadion komen, kunnen het beste via Zuid reizen. Loveland-bezoekers wordt aangeraden via station Amstel te reizen.

In verband met de festiviteiten in Noord worden extra ponten ingezet. Reizigers worden geadviseerd goed te kijken welke pont het meest geschikt is voor de bestemming.