Bij de politie zijn meerdere tips binnengekomen over de verkrachtingszaak in het Amstelpark en de moordzaak in Amsterdam Zuidoost van vorige week.

In de uitzending van Opsporing Verzocht werden beelden getoond van de dodelijke schietpartij waarbij de 35-jarige Carlos Miquelito 'Maiky' Bonevacia om het leven kwam. 

Hij liep vorige week dinsdag om 23.30 uur op krukken een portiek van de flat Kruitberg in, toen een man vanaf de overkant van de straat naar hem toe rende en van dichtbij op hem schoot. De uitzending leverde één tip op.

Amstelpark

Ook werden er foto's getoond van de vrouw die 17 maat bij De Borcht, vlakbij het Amstelpark werd verkracht. Onder meer haar oogkas is gebroken en er zijn bloedingen in haar hersens ontstaan. Door het geweld is ze ook hele stukken kwijt van de avond en heeft ze dagen in het ziekenhuis gelegen.

De dader heeft waarschijnlijk twee handschoenen achtergelaten. De politie toonde onder meer foto's van die handschoenen en hoopt dat mensen die tips hebben zich melden. Tot nu toe zijn er vier tips binnengekomen over deze zaak.

Woensdag komen de zaken nogmaals aan bod in AT5's Bureau 020.