De politie heeft maandag en dinsdag in totaal twaalf mensen aangehouden bij verschillende invallen in Amsterdam. De acties werden uitgevoerd vanwege de aanpak van geweld en drugshandel.

Ook werd er een handelshoeveelheid harddrugs gevonden, een mes en dertigduizend euro aan contant geld. In Amsterdam-Noord werden acht woningen doorzocht, in alle woningen vond de politie een hennepkwekerij.

In zeven kwekerijen stonden twee tot vierhonderd planten, een was groter en bestond uit zo'n duizend planten. 

In de woningen werden vier personen aangehouden. Ook werden er twee verdachten opgepakt bij andere invallen. Een arrestatieteam ging achter een auto aan en hield drie inzittenden aan, waarvan er twee een kogelwerend vest droegen.

Ook werden er zes horecazaken gecontroleerd, waarbij drie mensen werden opgepakt.

Vreemdelingen

In de Rijswijkstraat in Nieuw-West werd een controle gehouden samen met de Inspectie SZW. In het pand zitten 36 bedrijven/units.

De controle vond plaats op basis van de Wet arbeid vreemdelingen. In totaal zijn 63 personeelsleden gecontroleerd. Vier van hen zijn staande gehouden.

Twee hadden niet de juiste papieren om in Nederland te werken, de twee anderen waren helemaal ongedocumenteerd. Ze zijn alle vier overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.