Het VARA-programma De Aanklagers wordt mogelijk zelf onderwerp van een rechtszaak. Kickbokser Aziz Kallah wil de VARA aanklagen vanwege een aflevering over een liquidatie in Osdorp.

De kickbokser vindt dat hij onterecht en ongevraagd in verband wordt gebracht met de liquidatie, zegt zijn advocaat in de Telegraaf.

Het gaat om de moord op Augstine Nyantakyi, een Ghanese bordenwasser die werd doorzeefd met tientallen kogels. Waarschijnlijk is hier sprake van een 'vergismoord' en was iemand anders het doelwit.

In de aflevering van De Aanklagers komt Aziz Kallah langs op het politiebureau en wordt ondervraagd. De officier die gevolgd wordt, Louman, zegt 'dat het een verassing is dat Kallah zichzelf meldt.'

Volgens de advocaat wordt Kallah mede daardoor rechtstreeks in verband gebracht met de liquidatie, als mogelijk doelwit van de moordenaars. Kallah zou door de aflevering geweerd worden van kickbokswedstrijden en vechtsportgala's.

Rectificatie

Volgens advocaat De Leon wordt zijn client weggezet in een hoek waar hij niet thuishoort. Hij eist dat het programma van het internet gehaald wordt en dat de VARA rectificeert. De omroep weigert dat, omdat Kallah volgens de VARA niet als een crimineel wordt geportretteerd en hij onherkenbaar is gemaakt. 

De eerste aflevering van het documentaire-vierluik De Aanklagers is hier terug te zien.