In het onderzoek naar de moord op fietsenmaker Temel Kobya staat de politie nog altijd voor een groot raadsel. Dinsdag wordt een heuse 'mediacontainer' in de straat neergezet waar buurtbewoners terecht kunnen met tips.

In de container zijn allerlei faciliteiten aanwezig om interviews af te nemen en beeldmateriaal te laten zien. De filmpjes die worden getoond zijn vertaald naar het Marokkaans en Turks. Temel Kobya werd op 15 maart neergestoken in zijn fietsenwinkel in de Jan Tooropstraat waar hij aan het werk was. 

Over een motief heeft de politie geen enkel aanknopingspunt, Kobya was ontzettend geliefd in de wijk en stond bekend om zijn behulpzaamheid. 'Deze man was zo aardig', zei een omstander na de moord op klaarlichte dag. 'Als je met de fiets bij hem kwam, hielp hij je meteen. Altijd vriendelijk, behulpzaam en kalm.'

Er wordt nu alles uit de kast gehaald om meer duidelijkheid over de zaak te krijgen. Ook de imam van de El Ouma-moskee gaat moskeegangers vrijdag oproepen om bij de politie langs te gaan als meer weten over de moord. De politie heeft nog geen verdachte(n) aangehouden.

Wel wordt er gezocht naar twee jongemannen die in de buurt van de zaak waren ten tijde van de moord. Zij kunnen belangrijke getuigen zijn. 

Lees ook: Dode bij steekpartij in fietsenwinkel Jan Tooropstraat