Vijf verkrachtingen in relatief korte tijd in Amsterdam, het baart de politie grote zorgen. Drie daarvan lijken met een arrestatie te zijn opgelost, in twee andere zaken is de politie nog op zoek naar de dader.

In het onderzoek naar een zaak van half maart, worden er deze week bewakingsbeelden vrijgegeven. Het gaat om een zeer gewelddadige verkrachtingszaak bij De Borcht, ten zuiden van het Amstelpark. 

Een jonge vrouw raakte daar in de nacht van 17 op 18 maart ernstig gewond nadat ze werd belaagd en de bosjes werd ingetrokken. Ze brak daarbij haar oogkas en kreeg ook een hersenbloeding. 

Bekijk video:

Lees ook: Waarschuwing na brute verkrachting: 'Hockeysters, fiets alleen in groepjes'

Bureau 020

In de verschillende opsporingsprogramma's, waaronder AT5's Bureau 020, worden beelden getoond van getuigen die mogelijk meer weten en foto's van de opvallende handschoenen die de dader droeg. 

Twee weken geleden werden ook al beelden getoond van een man die verantwoordelijk werd gehouden voor drie verkrachtingen. Hij is inmiddels aangehouden. 

Lees ook: Vrouw slachtoffer van ernstig zedenmisdrijf in Noord

Tips

De politie zoekt ook nog getuigen van het zedenmisdrijf afgelopen zaterdagochtend op de straat Benedenlangs in Noord. Daar zijn nog geen tips over binnengekomen.

Lees ook: Onderzoek naar mogelijke link tussen verkrachting Amstelpark en andere zaken