Een 21-jarige Amsterdammer is zaterdagavond door de politie opgepakt voor een mishandeling in IJmuiden. De verdachte kon worden aangehouden omdat oplettende omstanders het kenteken van zijn auto hadden genoteerd.

De politie kreeg zaterdagavond een melding van een mishandeling bij een sporthal aan het Tiberiusplein in IJmuiden. Daar troffen agenten meerdere getuigen aan en een 22-jarige IJmonder met letsel in zijn gezicht. Het slachtoffer zou zijn geslagen door een man die was weggereden in een auto.

Omstanders hadden de kenmerken en het kenteken van de auto genoteerd, waardoor de politie naar de auto kon uitkijken. Zij zagen de auto rijden op de A9 richting Amsterdam. Nabij Badhoevedorp werd de auto met meerdere inzittenden aan de kant gezet.

De kleding en uiterlijk van een van de inzittenden kwam overeen met een foto die er van de dader was gemaakt. De Amsterdammer werd daarop uit de auto gehaald en aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau in Haarlem. Het slachtoffer mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis.