Horloges van ruim 40.000 euro, schoenen van 800 euro per paar. Dat zijn slechts een paar spullen die bij Naoufal F. werden aangetroffen toen hij werd opgepakt in Dublin.

Vorige week werd de 35-jarige Amsterdamse crimineel opgepakt in de hoofdstad van Ierland. Tijdens zijn arrestatie zou de Marokkaanse Nederlander schoenen hebben gedragen van 800 euro per stuk, zo meldt de Ierse nieuwssite RTE NewsOp dat moment droeg hij ook een speciaal horloge van ruim 40.000 euro. 

Geld

In het appartement waar hij verbleef, vond de politie nog meer horloges van ruim 43.000 euro plus nog eens 13.000 euro cash. Het appartement zelf was overigens ook niet het goedkoopste stulpje: dit kostte hem zo'n 2900 euro per maand.

De politie trof er ook een vals Nederlands paspoort en een valse Belgische ID-kaart aan. Volgens de Ierse nieuwssite kon Naoufal F. niet verklaren hoe hij aan de dure spullen kwam. Zijn advocaat zei echter dat de eigenaar van het appartement de horloges bezat. 

Dubbele liquidatie

Naoufal F. werd in het verleden gelinkt aan de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in 2012. Justitie had echter niet genoeg bewijs om F. voorgeleid te krijgen. In Ierland worden hem zes feiten ten laste gelegd, waaronder het bezitten van vervalste documenten en het bezitten van cannabis. Voor het bezit van valse papieren kan hij in Ierland maximaal tien jaar de cel in. Vrijdag 22 april moet F. weer voorkomen.