Over de hele wereld is het zaterdag Record Store Day, een dag om de muziek en vooral onafhankelijke platenzaken te vieren. Ook in Amsterdam is er genoeg te doen.

Zo zijn er veel optredens op de winkelvloeren en zijn er speciale uitgaven te koop van bepaalde albums.

Zo is er een originele uitgave van David Bowie's The Man Who Sold The World te koop, een speciale 'picture disc' met de originele Duitse cover. Of een release van Live at the Aquarius van The Doors, een 'primitieve bandopname' van een live optreden van de legendarische band in het Aquarius theater in Hollywood.

Optredens

Of een plaat van technoheld Dave Clarke, die inmiddels al een tijdje in Amsterdam woont. Hij bracht een remix-album uit: Charcoal Eyes: A Selection Of Remixes From Amsterdam.

Ook zijn er optredens. Zo kun je bijvoorbeeld naar Velvet Music aan de Rozengracht voor optredens van Paul de Munnik en The Black Cult. In de beroemde zaak Concerto aan de Utrechtsestraat staan zaterdagmiddag Daniel Docherty en St. Tropez. In Eardrum Buzz aan het Haarlemmerplein kun je naar het B-Movie Orchestra. Een compleet overzicht vind je op de site van Record Store Day.

Officieel zijn er acht platenzaken in de stad die meedoen aan de dag.