Voor het festival Park am See heeft de gemeente de omgevingsvergunning geweigerd. Het hele festival, dat op zaterdag 21 mei plaatsvindt, komt hiermee op losse schroeven te staan. Ook het festival De Zon de dag erna komt in gevaar.

Het festival wordt gehouden aan de stranden bij natuurpark De Oeverlanden. Dit terrein is officieel niet aangewezen als festivalterrein en dus moet er worden afgeweken van het bestemmingsplan.

Hiervoor is een omgevingsvergunning nodig en deze is afgewezen. Als redenen voor de afwijzing haalt de gemeente onder andere de geluidsniveaus aan en de effecten voor de ecologie. 

Bezwaar

Maar de organisatie legt zich er niet bij neer. "Deze strijd is nog niet gestreden", zegt producent van de festivals Daniel van Drunen. Er is intussen bezwaar gemaakt tegen de beslissing van stadsdeel Nieuw-West.

De PvdA heeft aangekondigd festivals te willen verplaatsen naar de randen van de stad. Dit om overlast voor bewoners terug te dringen. Ook gaf de bestuurscommissie Nieuw-West vorig jaar al aan geen festivals meer te willen in De Oeverlanden. 

Ondanks dat gaat Van Drunen er vanuit dat het festival over iets meer dan een maand gewoon door kan gaan. "De festivals zijn twee jaar op rij goed verlopen, het is moeilijk te begrijpen wat er dit jaar aan de situatie veranderd is."