Minister Jet Bussemaker van Onderwijs heeft de accreditaties van Europort Business School ingetrokken. De school, met een vestiging in Amsterdam-Zuidoost, mag geen erkende diploma's meer uitreiken.

Studenten lopen hierdoor ook studiefinanciering mis, schrijft Het ParoolDe school biedt de hbo-opleiding International Business and Management Studies aan. Het is voor het eerst dat een school op deze manier haar keurmerk kwijtraakt. 

De school is een eliteschool voor het bedrijfsleven. De school is in hoger beroep gegaan tegen de beslissing. Dit hoger beroep dient op 19 mei. De directeur van de school, Herman van Breda, geeft aan de beslissing 'heel vervelend' te vinden.

"We zijn een internationale school en we zijn voor dat internationale karakter ook afhankelijk van buitenlandse studenten. Die kunnen niet meer komen nu de accreditatie is ingetrokken. Feitelijk legt de hele opleiding nu het loodje", zegt Van Breda.

Rapport

De school ligt al een tijdje onder vuur. Zo schreef de onderwijsinspectie een vernietigend rapport. Studenten zouden op de school misleid worden. Studenten mochten onder meer een verkort traject volgen zonder daarvoor een benodigde vooropleiding te volgen.

Van Breda meent dat de school de dupe is geworden van fraude door Chinese studenten. Ook zouden de eindkwalificaties onder de maat zijn en krijgen studenten te weinig begeleiding.

De deuren sluiten is niet nodig, omdat het om een privéschool gaat die geen geld krijgt van de overheid. Wel zijn de studenten op de hoogte gebracht.