"Natuurlijk kan er over minder dancefestivals gesproken worden", zegt Nachtburgemeester Mirik Milan in het AT5-programma 'De Stelling van Amsterdam', "maar er moeten geen dingen onmogelijk gemaakt worden."

De Stelling behandelt donderdag de drukte in de stad én een van de plannen die de PvdA deze week lanceerde: het verplaatsen van zoveel mogelijk festivals en evenementen naar de randen van Amsterdam.

Els Iping van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad signaleert dat de meeste festivals al buiten het centrum plaatsvinden, maar maakt zich zorgen over de 'stapeling' en de overlast voor de bewoners en de parken daar.

Koekhappen

Volgens Milan wordt er door de organisatoren al veel gedaan om de overlast terug te dringen. Bovendien zijn de internationale festivalbezoekers van een ander slag dan die "staan te koekhappen bij een Nutella-zaak of in de rij staan bij Madame Tussaud."

Niettemin is de dance-scene bereid om met de politiek verder te praten over de beheersing van de drukte in de stad, en dus zelfs over het verminderen van het aantal festivals. "Maar niet in de sfeer van verbieden", aldus nachtburgemeester Mirik Milan.

De hele uitzending van De Stelling van Amsterdam is hier te bekijken.

Bekijk een fragment hier: