Dankzij de hulp van Facebookgroep Amsterdam Durft te Vragen wordt een gestolen iPhone na ruim een jaar alsnog herenigd met z'n rechtmatige eigenaar.

De telefoon werd een jaar geleden gevonden door een lid van de groep. Die meldde de vondst bij de politie, maar toen de eigenaar zich na een jaar nog niet gemeld had mocht de eerlijke vinder de telefoon houden. 

Geblokkeerd

Maar het toestel was geblokkeerd en dus richtte vinder Kristof zich tot de Facebookgroep met de vraag of iemand wist hoe de telefoon gedeblokkeerd kon worden. Een groepslid suggereerde de telefoon te synchroniseren met iTunes en toen gebeurde er iets onverwachts. 

Want toen de iPhone eenmaal gekoppeld was aan iTunes verscheen de naam van de rechtmatige eigenaar ineens in beeld. En dus wendde de vinder zich opnieuw tot de groep met de vraag of iemand deze man toevallig kende.

De zoektocht nam slechts een paar uur in beslag waarna de eerlijke vinder zich opnieuw tot Amsterdam Durft te Vragen richtte. Ditmaal met heugelijk nieuws. "Eigenaar en vinder ontmoeten elkaar morgen. Case closed!"