Aan de Kruitberg in Zuidoost is rond 23.30 dinsdagavond een man doodgeschoten. De man werd gewond gevonden in de portiek van de flat, reanimatie had geen zin meer.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan AT5. De hulpdiensten waren massaal uitgerukt met onder meer een medisch traumateam. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar overleed ter plekke.

Volgens de politie is het slachtoffer een 35-jarige man, en is hij met meerdere kogels in het portier van een flat aan de Kruitberg neergeschoten.

Mensen uit de buurt zeggen dat het om iemand gaat die 'Mickey' genoemd wordt. Hij zou kort voor de dodelijke schietpartij nog voetbal hebben gekeken in een café.

Vriendelijk

"Ik ken hem als Mikey, hij woont in de flat Kruitberg met zijn moeder. Het zijn mensen van de buurt", gaat de buurtbewoonster verder. "Ik zou absoluut niet weten waarom hij doodgeschoten is, ik heb geen idee. Vanmiddag zag ik ook niets raars aan hem. Gewoon vriendelijk, als altijd."

Enkele mensen hebben een man zien wegrennen in de richting van de Kleiburg. De politie heeft vannacht uitgebreid onderzoek gedaan op de plek van de schietpartij. De forensische opsporing vond onder meer een weggegooide jas bij een afvalcontainer.

Mensen met informatie over de schietpartij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bekijk de video: