Ajax wil vanaf komend seizoen staanplaatsen gefaseerd gaan invoeren op het tribunedeel waar nu de F-Side zit. Ras-Ajacieden Kale en Kokkie zien nu al een kolkend vak voor zich en kijken er reikhalzend naar uit.

In stadion De Meer, tot 1996 Ajax' thuis, kenden fanatieke Ajaxsupporters geen andere tribunes dan staantribunes. Die verdwenen met de sloop van dat stadion en de komst van de Arena. Maar twintig jaar na de opening komt daar binnenkort verandering in, tot vreugde van fanatieke supporters Kale en Kokkie.

"Ik denk dat als je als speler van de tegenpartij het veld op komt en dit wordt gewoon een muur van geluid van geschreeuw en gejoel, dat je dan liever die andere kant op speelt", voorspelt Kokkie. "Als je staat dan blijf je niet alleen maar op datzelfde plekje staan. Je beweegt, je leeft, je springt, je doet."

Vrees

Zuid 1, waar de staantribune komt, is het thuis van de F-Side. Vak 410 moet van Ajax om veiligheidsredenen ook naar Zuid 1 toe, maar die zien dat niet zitten en vrezen zelfs voor het voortbestaan van 410. Kale en Kokkie vertrouwen er echter op dat dat goed komt. 

"De oude garde heeft F-Side opgebouwd. En ik denk dat zij denken: 'Zijn wij wel welkom daar', of wat dan ook. Maar heel veel van die jongens gaan onderling allemaal goed met elkaar om", aldus Kokkie. "En op het moment dat je het hier een of twee keer gedaan hebt en je ziet wat voor sfeer er gaat ontstaan, nou dan ben je gauw om hoor."

Bekijk de video hier: