De Sloterplas in Nieuw-West in Amsterdam moet op 5 mei het toneel worden van een zogenoemde 'Vrijheidskaravaan'. Tenminste, als het aan stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud (PvdA) ligt.

Hij wil vijfduizend mensen rondom de plas op de been brengen, om zo de 'verbinding, diversiteit en vrijheid' te vieren. "In deze periode van maatschappelijke onrust, is het meer dan nodig om zij aan zij te staan en de angst niet te laten regeren", aldus Baâdoud.

Naast de cirkel om de Sloterplas worden er meerdere activiteiten in het stadsdeel georganiseerd. "In een tijd waarin vrijheid niet vanzelfsprekend is stuurt Nieuw-West een boodschap de wereld in; leven doe je samen en vrijheid is voor iedereen. Uit solidariteit met slachtoffers van aanslagen, vluchtelingen en hun gezinnen, kinderen in de oorlog en eenieder die geen vrijheid kent."

Om mensen over te halen zich te verzamelen bij de Sloterplas, heeft het stadsdeel met Photoshop een affiche gefabriceerd en is er een filmpje met de stadsdeelvoorzitter opgenomen.