De politie is op zoek naar Kay Rasmussen. De 27-jarige man is sinds vrijdagnacht vermist.

Hij werd het laatst gezien in café Hannekes Boom aan de Dijksgracht. Rasmussen verliet het café rond 2.40 uur en is sindsdien spoorloos. Zijn fiets staat nog op de Dijksgracht. Hij droeg vrijdagnacht een zwart overhemd en had een baardje van een paar dagen oud.

Rasmussen komt uit Noorwegen, maar woont al jaren in Amsterdam. Hij werkt bij Lab111, een filmtheater en restaurant aan de Arie Biemondstraat in West. "Het is een enorm lieve jongen, die er altijd is, en altijd voor iedereen klaarstaat. Voor zijn beste vrienden en zijn collega's", aldus een goede vriendin.

Fiets

De 27-jarige Noor werd het laatst gezien in café Hannekes Boom, dat hij rond half drie 's nachts verliet. De fiets van Rasmussen staat nog bij het café. Zijn vrienden hebben geen idee wat er gebeurd kan zijn. "Het is niks voor hem om zomaar vijf dagen te verdwijnen."

De vriendin hoopt dat hij snel gevonden wordt. "Als je ziet hoeveel mensen met hem begaan zijn en hoeveel mensen uit alle hoeken van Amsterdam komen helpen met zoeken, dat zegt veel over hem."

Het café vraagt op Facebook aandacht voor de vermissing.