Kermisexploitant Frans Stuy gaat op audiëntie bij de paus in Vaticaanstad. Hij is uitgenodigd om op 26 juni Paus Franciscus te ontmoeten.

'Ik ben er heel erg trots op', vertelt een opgetogen Frans Stuy. Wat hij tegen de paus gaat zeggen weet hij nog niet precies. 'Ik ga gewoon "Hé Franciscus" zeggen, zelf heet ik ook van origine Franciscus. Ik vind het interessant dat ik nu eens het Vaticaan van binnen kan bekijken.'

In het kader van het& Jubileumjaar van de Barmhartigheid zijn kermisexploitanten en straatartiesten uitgenodigd om bij de paus langs te komen. Stuy is door de kerk en de kermisbond voorgedragen om de kermisexploitanten te vertegenwoordigen.

'Ik ben opgevoed als katholiek, maar door al die ellende in de wereld ben ik minder gaan geloven. Nu ik de paus ga ontmoeten ben ik weer een beetje katholiek', aldus Stuy.

Waardering

'Ik vind het fijn om te merken dat het werk dat ik door de jaren heen heb gedaan wordt gewaardeerd. Op dit moment zijn we druk bezig met het Stadspodium, een leer-werkproject waarbij jongeren worden opgeleid tot bijvoorbeeld lasser of timmerman. Wie weet dat die zaken er toe hebben bijgedragen dat ik nu naar Vaticaanstad mag.'