Een van de tatoeëerders van de Amerikaanse realityshow Miami Ink, Yoji Harada, is neergestreken in Amsterdam Samen met Amsterdammer Ben de Boef tatoeëert hij vanuit de Jordaan.

Jarenlang was het reilen en zeilen in hun tattooshop in ruim 170 landen te zien.

Stiekem droomt Harada al van een Amsterdamse variant van de serie, die eerder al een spin-off had in New York, Los Angeles en Londen.

Na omzwervingen via New York Chicago en Miami vond Harada het tijd voor een nieuwe omgeving. 'Ik heb twintig jaar in de VS gewoond en toen kwam ik deze gasten tegen in Miami. Ik dacht: waarom ook niet?'

Dus zit hij nu in de Jordaan zij aan zij te tatoeëren samen met Ben de Boef en de twee lijken het prima te kunnen vinden met elkaar. 'Met Ben werken is heel leuk. Hij is een grappige gast. Hij maakt me elke dag aan het lachen', legt Harada uit. De Boef: 'Ik vind het een heel relaxte gozer (red. Harada) en het is wel echt een artiest'.

Bekijk video:

Miami Ink in de Jordaan
Miami Ink in de Jordaan

Fans

Dat Harada populair is blijkt wel als er een fan de tattooshop in komt. 'Ik keek naar je programma en dacht altijd dat ik je daar een keer wilde opzoeken. Nu liep ik langs en zag ik je! Mijn god!'. 

Harada denkt al serieus na over een Amsterdamse versie van het populaire televisieprogramma. 'Het moet meer over de artiesten gaan, wat we doen. Niet alleen de verhalen van de klanten.