Ajax wil op de zuidkant van de Arena volgend jaar een staantribune inrichten met de leden van de F-Side en Vak 410. Een verhuizing die niet in goede aarde valt bij de leden van Vak 410.

Het bestuur van Ajax zou het Vak 410 van de tweede ring willen afhalen in verband met de veiligheid, zo is duidelijk geworden tijdens gesprek vorige week. Een staantribune op de tweede ring wordt niet veilig geacht, ook zijn er klachten over vuurwerk, bier of andere voorwerpen die naar de eerste ring wordt gegooid. Ajax wil daarnaast graag snel een staantribune op de Zuid-kant.

De leiding van Vak410 is niet blij met het voornemen van de club. 'Ondanks dat dit nieuws niet geheel als verrassing kwam, is dit toch een grote klap', schrijft het op de Facebookpagina. 'Zoals wij in eerdere berichtgeving al hebben laten blijken waren wij graag op onze huidige plek verder gegaan. Maar dan wel op volle sterkte en niet zoals nu met een idiote hoeveelheid bufferkaarten met vele lege plekken tot gevolg. 

Het voortbestaan van de supportersgroepering wordt zelfs in twijfel getrokken. 'Hoe en of wij als groep VAK410 verder gaan weten wij nog niet'. Seizoenkaarthouders worden deze week per mail gevraagd naar hun voorkeur. 'Hierin kan je aangeven of je mee gaat verhuizen of elders een seizoenkaart wenst.'