In de buurt werd vanochtend nog verbaasd gereageerd op de sluiting van eethuis Cigköftem in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam. Maar de sluiting komt niet uit de lucht vallen.

'Bizar. Fantastisch eten, gezellig, populair bij de hele buurt', twitterde Pieter Rietman van de bestuurscommissie West bijvoorbeeld. 

Maar Het Parool meldt vanmiddag dat er meerdere drugsgerelateerde redenen zijn om de Cigköftem dicht te timmeren. Er zou gehandeld worden in het eethuis. Zo is er tweehonderd gram cocaïne gevonden onder de motorkap van de auto van één van de eigenaren. Deze eigenaar zou zelfs op camera zijn vastgelegd terwijl hij de zaak in- en uit loopt met de tas met daarin de drugs.

Geldbedrag

Ook is er een geldbedrag van enkele duizenden euro's gevonden in het restaurant. Een man die internationaal gesignaleerd stond voor drugshandel is in het restaurant aangehouden en bij een eigenaar thuis werden vervolgens een vuurwapen en munitie gevonden. 

De vrouwelijke eigenaar zegt tegen Het Parool dat zij niets te maken heeft met de praktijken. 'Er is nog een onderzoek bezig, dus daar kan ik niets over zeggen. Wel is er een grote mogelijkheid dat de zaak weer opengaat. Daar werk ik samen met advocaten hard aan.'