In het onderzoek na de reeks van drie ernstige verkrachtingen in de stad zijn inmiddels zestien tips binnengekomen. In Bureau 020 worden woensdag bewakingsbeelden getoond van de vermoedelijke dader.

Drie jonge vrouwen werden eind januari binnen vier dagen slachtoffer van dezelfde verkrachter. De man achtervolgde hen mogelijk na het uitgaan in de binnenstad. In de nacht van 27 op 28 januari misbruikte hij een vrouw bij het fietspad langs de Bijlmerbajes. De man botste expres tegen de vrouw op de fiets aan.

De verdachte kwam ten val en gaf aan dat hij veel pijn had. Toen hij vervolgens naar de vrouw toeliep, greep hij haar vast en sleurde hij haar de bosjes langs het spoor in. Daar liet hij het slachtoffer een kwartier lang seksuele handelingen verrichten.

Lift

Dezelfde dader zou ook zijn betrokken bij een ernstig zedendelict in de Maassluisstraat in Nieuw-West. De jonge vrouw was na een avond stappen in de nacht van 29 op 30 januari op weg naar haar woning. Toen zij rond 05.00 uur in de lift stapte, werd ze hardhandig aangevallen en verkracht.

Het betrof een hele kleine lift waarbij de vrouw geen kant op kon. De dader ging er via het trappenhuis vandoor. De vrouw werd bij de verkrachting ook bestolen van haar telefoon. De politie heeft bewakingsbeelden van de man die de telefoon vervolgens verkocht.

De derde zaak betreft een verkrachting in de nacht van 30 januari bij de Sloterplas. Op bewakingsbeelden, die donderdag onder meer in Opsporing Verzocht worden getoond, is te zien hoe het slachtoffer naar huis fietst. De politie roept mensen die tips hebben op om zich te melden.