Het is vandaag de tweede dag van wat inmiddels de ´Knokkestraat-zaak´ genoemd wordt. Vier jongemannen werden in februari vorig jaar in de Knokkestraat werden klemgereden toen ze in een BMW vol zware wapens op weg leken te zijn naar een liquidatie.

Wat waren Youssef O., Kamal O., Rami M. en Zakaria Z. van plan met twee kalasjnikovs, een pistoolmitrailleur en een jerrycan benzine? Zelf claimen ze de auto slechts als klusje te hebben opgehaald. De klus zou de vier 1000 euro opleveren, de opdrachtgever houden ze angstvallig stil.

Waarschuwing

De zaak heeft met de gruwelijke liquidatie van Nabil Amzieb, een vriend van de vier, nog een extra lading gekregen. Zijn hoofd werd vorige maand, op de dag van een eerdere pro formazitting voor shishalounge Fayrouz neergelegd. De vier weigerden maandag ook maar iets prijs te geven over voor wie de auto bestemd zou zijn.

'Ik ben zeker bang, ik wil niet dat mijn moeder straks een afgehakt hoofd voor de deur ziet liggen', zei er één. 'Dit zijn geen mensen waar u een potje mee kunt knikkeren.'