Na de sluiting van de Candy Club in Oost een paar jaar terug en recent Club Paradise in Noord, is Sameplace aan de Nassaukade de laatste parenclub in de stad. Altijd al naar binnen willen gluren? AT5 kreeg een rondleiding.

Sameplace wordt volledig gerund door vrijwilligers. Zij zijn ook bezoeker van de club. Zelf spreken ze graag van een erotisch café, waar niets moet maar alles mag. 'Een parenclub heeft vaak regels. Bijvoorbeeld dat je vanaf 23.00 uur verplicht in je lingerie moet gaan zitten. Dat hebben wij hier niet. Je kan hier gewoon de hele avond aangekleed zitten aan de bar. Wil je niks doen, dan blijf je gewoon zitten', zegt eigenaar van de club Richard van Kerkwijk.

'Als ik de stad inga met mijn vrouw dan zijn er altijd vervelende jongetjes die aan haar willen zitten. Daar houd ik niet zo van. Als je hier komt is dat niet het geval. Iedereen behandelt je hier met respect', zegt de eigenaar over zijn club. 

Gynaecologenstoel

'Hier gebeuren de meest spannende dingen', zegt Van Kerkwijk terwijl hij wijst naar een stoel. 'Bij de dames beter bekend als de gynaecologenstoel.' Vervolgt: 'Hier links worden mensen vast gebonden aan een koord. Dan vinden ze dat lekker om tegen aan te leunen.' Volgens Van Kerkwijk nemen bezoekers vaak zelf handboeien en touw mee. 

Sameplace is voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder geopend.

Rondleiding door laatste 'parenclub' van de stad Sameplace
Rondleiding door laatste 'parenclub' van de stad Sameplace