Het controversiële 'rouwhoekje' voor Albert Verlinde dat in maart als kunstwerk werd geplaatst in metrostation Wibautstraat, is nu opgedoken in Breda.

De etalage op het metrostation, waarachter het hoekje was ingericht, werd in Amsterdam afgeplakt. Maar in Breda blijft het hoekje voorlopig staan.

Het is namelijk ingericht in een kunstgalerie. Het kunstwerk 'In memoriam: de dood van een roddelkoning' is gemaakt door Jordy Koevoets. 'Dit keer geen boze tongen van hogerhand of opgelegde censuur', zo zegt de kunstenaar tegen Omroep Brabant.

In een zwarte vitrine staan tien foto's van de presentator met veel bloemen, kaarsen en een teddybeer. Volgens Koevoets is het een statement 'tegen de gekte en onzin van de media'.

GVB

Bij de Wibautstraat werd het kunstwerk afgeplakt omdat het GVB zich er niet in kon vinden. 'GVB hecht grote waarde aan vrijheid van kunstuitingen in openbare ruimtes, maar in dit geval was het werk dusdanig kwetsend voor een bepaald persoon dat wij tot deze ongebruikelijke beslissing zijn gekomen', liet een woordvoerder toen weten.

Het kunstwerk is een maand te zien in de galerie Kunstdrift in Breda.