Duizenden Ajax-fans namen zondagmiddag deel aan de mars voor de overleden Ajax-legende Johan Cruijff. De mars ging vanaf het vroegere stadion De Meer naar de Amsterdam Arena.

De fans verzamelden om 13.00 uur bij het oude stadion De Meer en liepen om 13.30 uur richting de Arena. De tocht ging langs het geboortehuis van Cruijff aan de Akkerstraat in Betondorp.

De politie meldde om 14.00 uur dat er ongeveer 3.000 mensen op de been zijn voor de Cruijf-mars. De verwachting was dat zo´n 1.500 tot 2.000 mensen mee zouden lopen.

Oud-spelers sluiten aan bij mars:

Vrouw haalt herinneringen op over Cruijff:

Mede-organisator Sander Huisman dik tevreden over opkomst:

Indrukwekkend eerbetoon aan Cruijff in Betondorp:

Vuurwerk afgestoken in Betondorp:

Sjaak Swart spreekt voorafgaand aan de mars:

Video: Sander Huisman over mars voor Cruijff:

Geboortehuis

De mars is een initiatief van de verschillende supportersgroeperingen, maar iedereen was welkom. 'Er zit best een grote organisatie achter. Daarnaast hebben we een eigen veiligheidsdienst zodat het een gedenkwaardige, maar ook rustige tocht gaat worden', zei mede-organisator Sander Huisman van AFCA voorafgaand aan de mars.

'Persoonlijk is het toch wel een afsluiting van een hoofdstuk. Als supportersvereniging stonden wij de afgelopen jaren achter Cruijff. Kijk, het is geen familie, het is geen vriend, maar het is wel iemand die ik heel hoog heb zitten, vertelt Huisman.

Wedstrijd

De thuiswedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle begon zondag om 16.45 uur. Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte in de Arena. Ajax speelt met een speciale badge op het shirt en beide ploegen dragen rouwbanden.