Het privé-bezoek van de koning van Marokko aan de stad kwam toch niet onverwacht voor de politie.

Een woordvoerder van de politie laat vandaag weten dat de wijkagent wel op de hoogte was gesteld van de komst van de Marokkaanse koning. Die heeft dit vervolgens doorgegeven aan de juiste afdeling binnen de politie. Eind deze week liet de politie nog weten niet op de hoogte te zijn gesteld.  

Het bezoek van Mohammed VI ging niet bepaald onopgemerkt voorbij. Honderden fans stonden dagenlang te wachten om een glimp van hem op te vangen. Rond het hotel stonden urenlang vrachtwagens en taxi's met draaiende motoren, omdat de koning meteen wilde vertrekken als hij daar zin in had.

Het Waldorf Astoria hotel stuurde een brief met excuses voor de overlast door de fans en schreef meerdere malen de politie op de hoogte gebracht te hebben. Agenten grepen volgens het hotel echter onvoldoende in. De politie liet daarna weten dat het hotel hen vooraf op de hoogte had moeten brengen, maar komt daar vandaag dus op terug.

Het hotel gaat binnenkort om de tafel met politie en gemeente om te kijken hoe overlast bij dit soort bezoeken voortaan voorkomen kan worden. De koning is afgelopen woensdag per privévliegtuig weer vertrokken. Een dag later stonden er nog wel meerdere vrachtwagens op de Keizersgracht om zijn inboedel in te laden.

Lees ook: Enorme gekte bij vertrek Marokkaanse koning

Lees ook: Beveiligers koning Marokko mochten pistool dragen. Maar je had dit niet mogen zien