De politie heeft donderdag een 22-jarige Amstelvener aangehouden op verdenking van oplichting. Vorige week dinsdag werd er al een 27-jarige handlanger opgepakt.

Verschillende slachtoffers sloten één of meerdere telefooncontracten af, nadat hen een beloning door ronselaars in het vooruitzicht was gesteld.

In een aantal gevallen moest ook een dure laptop, Apple Macbook Pro op afbetaling worden gekocht. De telefoons, laptops en de contracten moesten ze inleveren bij de ronselaars.

De ronselaars adverteerden hiervoor onder meer op sekssites. Ze beloofden dat dat de contracten dezelfde dag nog ongedaan gemaakt zouden worden. Het tegendeel was het geval en de slachtoffers bleven met torenhoge schulden achter. De beloning bleef uit en soms rekenden de ronselaars met vals geld af. In een aantal gevallen zijn de slachtoffers bedreigd.

Ziekenhuis

Bij een actie van de politie op 22 maart trof de politie de 22-jarige verdachte niet aan in Amstelveen. De 27-jarige verdachte verbleef die ochtend in Haarlem en sprong van drie hoog naar beneden. Bij de sprong brak hij drie wervels. Na de aanhouding is hij naar het ziekenhuis overgebracht met o.a. rugletsel.

Het televisieprogramma Opgelicht besteedde veel aandacht aan de zaak, de uitzending is hier terug te krijgen.

Lees ook: 'Sekssite-oplichter' breekt drie wervels bij vlucht voor politie