De komende weken zijn een aantal snelwegen rond Amsterdam deels dicht door werkzaamheden. Onder meer op de A1 en de A9 wordt aan de weg gewerkt.

Van vrijdagavond 1 april tot maandagochtend 4 april is de A9 afgesloten van knooppunt Holendrecht tot knooppunt Diemen. Een week later gebeurt hetzelfde in de andere richting.

De A9 Gaasperdammerweg wordt uitgebreid naar twee keer vijf rijstroken plus een wisselstrook. Op 2 mei wordt de wisselstrook in gebruik genomen en de nieuwe brug over de Gaasp.

Het weekend van vrijdag 15 april is de A1 richting Amsterdam afgesloten tussen het knooppunt Muiderberg en Diemen. Een weekend later gebeurt hetzelfde in de andere richting. Op de A1 worden voorbereidingen getroffen voor het inrijden van de spoorbrug over de A1 nabij Muiderberg en wordt de weg verbreed.

6 mei

Van vrijdag 6 mei 20.00 uur tot zaterdag 7 mei 12.00 uur is de A1 weer dicht, dit keer in in beide richtingen tussen knooppunten Diemen en Muiderberg.

Het verkeer vanuit Almere richting Amsterdam wordt omgeleid via de A27 en de A2, het verkeer vanuit Amsterdam naar Almere via de A2 en de A27.