Een aantal geluksvogels gingen donderdag uit eten op een wel heel bijzondere plek. Langs de grasmat in de Arena en op de Wallen bijvoorbeeld. Zeven bijzondere locaties veranderden voor één avond in een restaurant.

'Iedere locatie die we hebben uitgekozen is nooit restaurant geweest en heeft geen keuken. Mensen kunnen met hun smartphone online bestellen. En vervolgens wordt het bezorgd op de fiets en kunnen ze gaan eten', zegt initiatiefnemer Joep Verbunt.

Om 18.15 uur zaten uiteindelijk 22 mensen naast het veld in de Arena te eten. Behalve in het stadion was het ook mogelijk om achter de ramen op de Wallen te gaan zitten. Waar je normaal iets anders verwacht, zaten nu twee mensen te dineren.

Een van de bezoeksters vindt het nog wel wat ongemakkelijk: 'De mensen op straat kijken echt van: "wat zijn deze mensen aan het doen?" En horen ze normaal gesproken achter een raam of niet?' 

Maar het was wel een bewust keus: 'We hebben meerdere locaties geprobeerd. En uiteindelijk deze laatste locatie, misschien ook wel de beste locatie, bleef over. We hebben alles geprobeerd om in ieder geval deze locatie te bemachtigen. En uiteindelijk is dat gelukt.'

Bekijk video:

Voorbijgangers

Het dinerend stel achter de ramen verrast ook voorbijgangers. 'Een beetje een raar gezicht, maar wel tof, dat zeker. Eigenlijk verwacht je iets anders. Daar kijk je als dame natuurlijk niet echt naar, maar dit vind ik wel leuk om naar te kijken', zegt een voorbijganger.